Ensamblatge impressora 3D

De BASE 42
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Frame

  • Assemblem el frame a partir dels materials comprats i les peces impreses. Aquest primer pas és molt ràpid i ens dona la sensació de que el projecte estarà acabat molt abans del que ens pensavem. La realitat no trigarà a abofetejar-nos la cara per veure que el projecte serà en realitat una mica més llarg.

Printer frame assembly.jpg Escampall de peces.jpg

Electronica

Esperem que recordi sempre les tres lleis...
  • Alimentem tot el conjunt amb una font d'alimentació ATX de PC modificada a la que li hem eliminat tots els pins innecessaris (o quasi) i hem puntejat el pin d'arrencada per tenir-la sempre en marxa.
  • Com electrònica de potència per els motors utilitzem una placa RAMPS 1.4 sobre un Arduino mega2560 per gestionar el moviment i les temperatures, i una placa adicional de LCD amb un cursor giratori per interaccionar amb els menus, i lector de targetes SD per poder imprimir de manera autònoma.
  • Al Arduino hi utilitzem el firmware per impressores Marlin amb algun retoc estètic i que hem compilat sobre el IDE de Arduino després de configurar-lo per la nostra placa.
  • Inicialment comencem amb els parametres per defecte, però aviat ens adonem que ens caldrà canviar els passos per mm i les acceleracions per tots els eixos.

Extrusor